articles @ vrijespeelklas.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Bij ons in de klasjes

Een speelochtend bij de Vrije Speelklas is van 8.45 tot 12.15 uur. Vanaf 8.30 uur is onze deur open en om 8.45 uur starten we de gezamenlijk de ochtend. Om 12.15 uur gaat de deur weer open voor ouders en kunnen zij tot 12.30 uur hun kinderen ophalen. De kinderen spelen bij ons twee of drie ochtenden per week.

De ochtend volgt een ritme van spelen en rusten. In de ochtendkring of aan tafel broodjesbakkend wordt de dag samen met de vaders en moeders geopend met een liedje of een versje. Daarna gaan de ouders naar huis en volgt een ochtendbegin in het teken van het seizoen. Dan is het tijd voor een activiteit zoals broodjes bakken, schilderen of knutselen. Er volgt vrij spel, er wordt fruit gegeten, opgeruimd en aan tafel (zelfgebakken) brood gegeten. Als het weer het toelaat, spelen we aan het eind van de ochtend buiten in onze prachtige tuin.

Er worden gedurende de speelochtend veel liedjes gezongen, (vinger-) spelletjes gedaan en mooie korte verhalen verteld.

De inrichting van het klasje is omhullend en huiselijk. Het eten en drinken is van biologische kwaliteit.

Wennen

Voor veel kinderen is de speelklas een eerste kennismaking met de wereld zonder vader of moeder. Het ene kind vindt het meteen heerlijk om met anderen in een speelklas te zijn, het andere kind heeft meer steun nodig. De juf beslist in samenspraak met de ouders wat voor hun kind de meest passende introductie in de Vrije Speelklas is en wat de precieze startdatum is.